Έννοιες δικτύωσης υπολογιστών

- Feb 13, 2017-

Δίκτυο υπολογιστή είναι ένα προϊόν του συνδυασμού της σύγχρονης τεχνολογίας επικοινωνίας και υπολογιστή. Λεγόμενη υπολογιστή δικτύου είναι κατανεμημένα σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδική ανακοίνωση γραμμές για εξωτερικές συσκευές που συνδέονται σε ένα μεγάλο, ισχυρό δίκτυο συστήματα, έτσι ώστε ένα μεγάλο αριθμό υπολογιστών καθιστά εύκολο να περνούν πληροφορίες σε κάθε άλλο, κοινόχρηστους πόρους, όπως το υλικό, λογισμικό, δεδομένα και πληροφορίες. Δημοφιλή, δίκτυο είναι καλώδιο, τηλεφωνική γραμμή, ασύρματη επικοινωνία, ή συλλογή των διασυνδεδεμένων υπολογιστών.

Δίκτυα που λειτουργούν μέσω του δικτύου, για να συνδεθείτε εσείς και άλλοι χρήστες ενός δικτύου να μοιράζονται τους πόρους του δικτύου, όπως αρχεία σε έναν δίσκο και ένα εκτυπωτή, modem και ούτω καθεξής, και μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες με το άλλο.

Δίκτυο ταξινόμηση

Ανάλογα με τον τομέα του υπολογιστή δικτύωσης, να διαιρούμε το δίκτυο σε LAN (LAN, τοπικό δίκτυο) και Wan (WAN, δίκτυο ευρείας περιοχής). Τοπικό δίκτυο (LAN) είναι ένα δίκτυο μικρών υπολογιστικών συσκευών που χρησιμοποιούνται μέσα στα γεωγραφικά όρια του δικτύου επικοινωνίας των διασυνδεδεμένων μαζί, μπορεί να περιέχει ένα ή περισσότερα δευτερεύοντα δίκτυα, συνήθως περιορίζονται σε σειρές από χιλιάδες μέτρα. Όπως ένα δωμάτιο ή ένα κτίριο, ή σε μια πανεπιστημιούπολη δίκτυο ονομάζεται ένα τοπικό δίκτυο, ευρεία περιοχή δικτύου (WAN) συνδέσεις ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές, είναι συχνά μια χώρα ή μια ήπειρο. Ο σκοπός της οποίας είναι να επιτρέψει τη διανομή μακρινό αλληλοσυνδεόμενο δίκτυο LAN. Συνήθως μιλάμε για το διαδίκτυο που είναι το μεγαλύτερο και πιο χαρακτηριστικό ευρείας περιοχής δίκτυο.


Ένα ζευγάρι:Κοινοί τύποι LAN Επόμενη:Η επόμενης γενιάς (NGN) πυρήνα-μαλακό-διακόπτη δικτύου