Δομή και συστατικά FTTH

- Apr 14, 2017-

Η ταχεία επικοινωνία με πληροφορίες ταχείας επικοινωνίας με χαμηλή καθυστέρηση και υψηλού όγκου αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως, γεγονός που έχει επίσης αυξήσει την ανάγκη για φθηνή πρόσβαση υψηλής ταχύτητας για εκατομμύρια χρήστες και πελάτες του Διαδικτύου.


Ποια είναι η λύση;

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου διαπίστωσαν ότι το Fiber To The Home είναι η λύση που θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Το FTTH είναι μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες για τα δίκτυα σήμερα και το μέλλον, διότι όχι μόνο αυξάνει την πρόσβαση στο εύρος ζώνης αλλά μειώνει τον εξοπλισμό και το κόστος συντήρησης βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της υπηρεσίας.

Οι προβολές καθορίζουν ότι η χρήση του Διαδικτύου από το χρήστη θα φθάσει τα 100Mbps και τελικά θα φτάσει στα 1Gbps. Και τα οπτικά ινών είναι το μόνο μέσο μετάδοσης που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες ταχύτητες σε μεγάλες αποστάσεις.


Αρχιτεκτονική Δικτύων FTTH

Υπάρχουν δύο τύποι κατηγοριών αρχιτεκτονικής FTTH ενεργού οπτικού δικτύου (AON) και παθητικού οπτικού δικτύου (PON) .

Σε αυτό το σημείο θα ρωτούσατε, υπάρχει μια διαφορά;

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Οπτικών Ινών, τα Ενεργά Οπτικά Δίκτυα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να συνδέσετε τα σπίτια με ίνες, επειδή

Το Fiber συνδέει τα σπίτια με τον ISP. Αλλά, αν και παρέχει το μέγιστο εύρος ζώνης, τείνει να είναι ακριβό, διότι απαιτεί κάθε σπίτι να έχει μια αποκλειστική ίνα.

Αντίθετα, τα Παθητικά Οπτικά Δίκτυα καθιστούν δυνατή την κοινή χρήση δαπανηρών συνιστωσών ίνας λόγω της χρήσης διαχωριστών, οι οποίοι διαιρούν μια είσοδο και επιτρέπουν τη μετάδοση υπηρεσιών σε πολλά σπίτια.

FTTH_GPON_Structure_1_grande.png

Επομένως, η αρχιτεκτονική PON προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα επειδή μια κοινή κοινή οπτική ίνα μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς χρήστες.Εξοπλισμός δικτύου FTTH

Οι εφαρμογές FTTH απαιτούν πολλούς σχεδιασμούς και στοιχεία για επέκταση από τον κόμβο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών.

Σε ένα δίκτυο οπτικών ινών υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία:

Ένας τερματικός σταθμός οπτικής γραμμής (OTL) που βρίσκεται στην πλευρά ISP και μια μονάδα οπτικών δικτύων (ONU) που τοποθετείται στις εγκαταστάσεις του πελάτη.

Η σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων γίνεται με οπτικό και μη οπτικό εξοπλισμό και εξαρτήματα.

Ο μη οπτικός εξοπλισμός αποτελείται από

 • Σκεύη, εξαρτήματα

 • Ερμάρια

 • Πάνελ διανομής

 • Κλείσιμο ινών

 • Πεντάλ

Και όταν πρόκειται για οπτικά εξαρτήματα μιλάμε για συζεύξεις, συνδέσμους και προσαρμογείς, συνδέσμους, καλώδια ινών, συνδέσμους, διαχωριστές, καλώδια patch, πτώση καλωδίων και τερματικά πτώσης.


Παθητικό εξοπλισμό

Καλώδια οπτικών ινών

Η εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών είναι μια από τις πιο ακριβές διαδικασίες κατά την ανάπτυξη ενός δικτύου PON. Η εγκατάσταση καλωδίων μπορεί να είναι υπόγεια (ταφή), μέσα σε αγωγούς και σε πόλους και πύργους (κεραία).

fiber cable.jpg


Διαχωριστές

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Οπτικών Ινών, αυτά τα παθητικά στοιχεία λαμβάνουν εισροή και το χωρίζουν για να στέλνουν το σήμα σε πολλούς χρήστες, γεγονός που μειώνει δραματικά το κόστος.

Συνδέσεις   

Οι συνδέσεις Simplex είναι οι πιο συνηθισμένες σε εφαρμογές FTTH.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

 • SC / APC

 • ST / APC

 • LC / APC

connectors.jpg

Οι σύνδεσμοι πολλαπλών ινών αποκτούν επίσης δημοτικότητα, διότι μπορούν να συγκρατούν από 4 σε 72 ίνες ταυτόχρονα, καθιστώντας το MTO το πιο δημοφιλές.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος συνδέσμου που χρησιμοποιείται στο δίκτυο PON είναι ο σύνδεσμος APC (γωνιακή φυσική επαφή), επειδή ο οκτάγωνος γυαλισμένος σύνδεσμος ελαχιστοποιεί την απώλεια:

 • Απώλεια επιστροφής: -60 dB.

 • Τυπική απώλεια: 0,5 dB.

Ποια αποφεύγουν τα προβλήματα μετάδοσης. Οι συνδέσεις APC μπορούν να αναγνωριστούν από το πράσινο χρώμα τους.


Αλλά πώς συνδέονται οι συνδετήρες ινών;

Για τους συνδέσμους οπτικών ινών που πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους, χρειάζονται συζεύκτες, οι οποίοι ονομάζονται επίσης προσαρμογείς, αυτά τα στοιχεία έρχονται σε διάφορες εκδόσεις που επιτρέπουν τη σύνδεση καλωδίων μονής ή διπλής όψης.

connector coupler.jpg

Οι συζευκτήρες οπτικών ινών σχεδιάζονται επίσης για καλώδια πολλαπλών καναλιών και μονής λειτουργίας και γενικά χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση καλωδίων με παρόμοιους συνδετήρες


Αλλά οι υβριδικοί σύνδεσμοι οπτικών ινών δέχονται ανόμοιους συνδετήρες, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε:

Οι τύποι συζεύκτη οπτικών ινών είναι εξίσου διαφορετικοί από τους συνδετήρες οπτικών ινών. Μπορούν να είναι FC, LC, SC, ST και MT-RJ και έχουν επίσης διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το πώς γυαλίζεται η υποδοχή σύνδεσης:

 • Το πράσινο είναι για την APC

 • Το μπλε χρώμα είναι για PC και UPC μονής λειτουργίας

 • Το μπεζ είναι για πολυτροπικά PC και UPC

Όπως συμβαίνει και με τους συνδετήρες, οι συζευκτήρες SC / APC μαζί με τους ST / APC και LC / APC είναι οι πιο συνηθισμένοι συζεύκτες οπτικών ινών σε παθητικά οπτικά δίκτυα FTTH.


Κουτιά FTTH

ftth box.jpg

Το συμβούλιο του FTTH επισημαίνει ότι όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις (σπίτια, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις), τα καλώδια πτώσης τυπικά καταλήγουν στη δομή και εξωτερικά οδηγούν σε ένα κουτί τερματισμού.

Τα κιβώτια τερματισμού είναι εξοπλισμένα με:

 • Δίσκοι συγκόλλησης: Αφήστε τις ίνες από εξωτερικά καλώδια να συναρμολογηθούν σε πλεξίδες που στη συνέχεια θα συνδεθούν με τη Μονάδα οπτικών δικτύων (ONU), το σημείο όπου τελειώνει το παθητικό δίκτυο και ο ενεργός εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος.

 • Συμπλέκτες οπτικών ινών για να επιτρέψετε τη σύνδεση.

Η Beyondtech προμηθεύει συζεύκτες σε στυλ μονής και διπλής όψης για εφαρμογές μονής και πολλαπλών λειτουργιών. Οι σύνδεσμοι SC / APC είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα είδη προσαρμογέων, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα LAN, WAN και CATV εκτός από το FTTH.


Ένα ζευγάρι:Εναλλαγή Εφαρμογής Κέντρο Δεδομένων Εφαρμογών Φωτεινό Νέο Δύο Συμβουλές Επόμενη:Όχι