Τι είναι ο διακόπτης Ethernet;

- Mar 14, 2017-

Ο Διακόπτης Οπτικών Ινών είναι ένας εξοπλισμός αναμετάδοσης δικτύου υψηλής ταχύτητας, είναι συνηθέστερος από τη χρήση καλωδίου οπτικών ινών ως μέσου μετάδοσης. Τα πλεονεκτήματα της μετάδοσης οπτικών ινών είναι η γρήγορη, αντι-παρεμβατική ικανότητα.

Ιστορικό

Στην προηγούμενη αποθήκευση δεδομένων είναι βασικά ο διακομιστής συνδεδεμένος απευθείας με πολλά SCSI, IDE και παρόμοιο δίσκο, κάτι που ακούμε συχνά τον τρόπο αποθήκευσης DAS (άμεση σύνδεση αποθήκευσης). Αυτό το σύστημα δίσκου point-to-point είναι σαφώς δύσκολο να επεκταθεί και η απόδοση αποθήκευσης είναι δύσκολο να βελτιωθεί η έλλειψη. Όχι μόνο αυτό, από τους περιορισμούς φυσικής απόδοσης των διασυνδέσεων IDE και SCSI και η σύνδεσή του με το δίσκο είναι συνήθως μόνο 20 μέτρα μέσα στην απόσταση σύνδεσης, περιορίζοντας σημαντικά την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης δίσκου.

Προκειμένου να επιλυθούν αυτές οι ελλείψεις στις παραπάνω μεθόδους αποθήκευσης DAS, οι κατασκευαστές εξοπλισμού δικτύου και οι εμπειρογνώμονες προτύπων άρχισαν να εξετάζουν την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας αποθήκευσης, μιας θεμελιώδους λύσης για το ρυθμό μετάδοσης του DAS και την απόσταση σύνδεσης. Αρχικά οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ένα σύστημα αποθήκευσης είναι ανεξάρτητο, ως συσκευή δικτύου στον κόμβο του δικτύου, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά το φορτίο αποθήκευσης δεδομένων του διακομιστή, αλλά μπορεί επίσης να επεκτείνει σημαντικά το σύστημα αποθήκευσης δίσκων, το οποίο είναι το τελευταίο NAS τρόπος.

Αυτή η αποθήκευση είναι πράγματι σε μεγάλο βαθμό για την επίλυση των προηγούμενων ελλείψεων αποθήκευσης DAS, για να καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για τοπικές ανάγκες αποθήκευσης. Και είναι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό είναι απλό, με το ίδιο πρωτόκολλο IP με το Ethernet, οι διαχειριστές δικτύου μπορούν εύκολα να κατανοήσουν την ανάπτυξη του συστήματος αποθήκευσης NAS, καθώς πολλές επιχειρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Αλλά NAS εξακολουθεί να μην επιλύει θεμελιωδώς την απόδοση αποθήκευσης δίσκων και το πρόβλημα απόσταση απόσταση, γενικά, η απόδοση αποθήκευσης δίσκου δεν έχει βελτιωθεί θεμελιωδώς, αλλά για να βελτιωθεί το εύρος ζώνης εξαγωγών δικτύου.

Είναι επειδή το NAS εξακολουθεί να είναι τα παραπάνω κενά, οπότε οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναπτύσσουν έναν νέο τρόπο αποθήκευσης δικτύου, δηλαδή αποθήκευσης SAN. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της αποθήκευσης είναι το πρωτόκολλο Fibre Channel (Fibre Channel) που παρέχει πρόσβαση σε σειριακό δίκτυο Gigabit για συσκευές αποθήκευσης και στη συνέχεια αναπτύσσει το Fibre Channel με βάση το τέταρτο στρώμα Fibre Channel, το πρωτόκολλο SCSI που χρησιμοποιείται για αποθήκευση, Δικτύου και το πρωτόκολλο εικονικής διεπαφής (VI) που έχει αντιστοιχιστεί στην αρχιτεκτονική του δικτύου, έτσι ώστε να υποστηρίζονται διάφοροι τύποι δικτύου συσκευών και καναλιών δικτύου. Το πρωτόκολλο Fibre Channel συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως εύρος δικτύου μέχρι 10 χιλιομέτρων, απλό σειριακό καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα, ρυθμό δικτύου gigabit και μια ποικιλία πρωτοκόλλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα στο ίδιο καλώδιο .

Ένα SAN είναι ένα δίκτυο συσκευών αποθήκευσης και εξαρτημάτων του συστήματος. Όλες οι επικοινωνίες γίνονται σε δίκτυο Fibre Channel και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν τους πόρους αποθήκευσης αντί για αποθήκευση NAS ως κόμβος δικτύου . Το SAN όχι μόνο παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής απόδοσης σε συσκευές δεδομένων, βελτιώνει την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και προσθέτει πλεονασματική συνδεσιμότητα στα συστήματα αποθήκευσης, παρέχοντας υποστήριξη για εξαιρετικά διαθέσιμα συστήματα συμπλέγματος. Με απλά λόγια, το SAN είναι ένα αποκλειστικό δίκτυο Fibre Channel (διαφορετικό από το Ethernet) που συνδέει συσκευές αποθήκευσης και διακομιστές, αλλά έχει παρόμοια αρχιτεκτονική με Ethernet, καθώς και διακομιστές που υποστηρίζουν κάρτες Fibre Channel, Fibre Channel, Fibre Channel Συσκευές αποθήκευσης Hub / Switch και Fibre Channel. Από τεχνική άποψη, τα τρία σημαντικότερα στοιχεία των δικτύων SAN είναι: διασυνδέσεις συσκευών (όπως SCSI, Fibre Channel, ESCON κ.λπ.), συσκευές σύνδεσης (διακόπτες, πύλες , δρομολογητές, κόμβοι κλπ.) Και πρωτόκολλα ελέγχου επικοινωνίας, Και SCSI Περιμένετε). Αυτά τα τρία στοιχεία, μαζί με πρόσθετες συσκευές αποθήκευσης και διακομιστές, αποτελούν ένα σύστημα SAN.

Με τον αυξανόμενο αριθμό δεδομένων εταιρικού δικτύου και συχνές εφαρμογές δικτύου, πολλές εταιρείες αρχίζουν να συνειδητοποιούν την ανάγκη να δημιουργήσουν ειδικά το δικό τους δίκτυο συστημάτων αποθήκευσης για να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις επιδόσεων αποθήκευσης δεδομένων. Επί του παρόντος, το πιο δημοφιλές δίκτυο αποθήκευσης δεδομένων είναι το SAN (Storage Area Network, δίκτυο χώρου αποθήκευσης), είναι ολόκληρη η αποθήκευση ως ξεχωριστό δίκτυο και διακομιστής όπου υπάρχει η σύνδεση LAN της επιχείρησης.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηρίζεται από τη χρήση του υψηλού ρυθμού μετάδοσης του δικτύου καναλιών ινών και του διακομιστή, ή εσωτερικά στοιχεία του δικτύου SAN της σύνδεσης, έτσι ώστε ολόκληρο το δίκτυο αποθήκευσης έχει ένα πολύ ευρύ εύρος ζώνης για την αποθήκευση δεδομένων υψηλής απόδοσης παρέχει μια εγγύηση. Σε αυτό το δίκτυο αποθήκευσης SAN, ο βασικός ρόλος είναι ότι ακούμε συχνά τον διακόπτη ινών (διακόπτης FC, επίσης γνωστός ως "διακόπτης Fibre Channel" και "διακόπτης SAN"). Επειδή πρόκειται για ένα νέο τύπο εξοπλισμού, και συνήθως βλέπουμε, η χρήση Ethernet switches έχει πάρα πολλές διαφορές (κυρίως στη συμφωνία για την υποστήριξη), τόσοι πολλοί αναγνώστες, ή ακόμα και έχουν χρησιμοποιήσει το δίκτυο αποθήκευσης SAN. Γνώση του διακόπτη SAN. Για το σκοπό αυτό, αυτό το άρθρο σχετικά με το διακόπτη SAN για να αγοράσετε όταν πρέπει να δώσετε προσοχή στα θέματα που θα σας παρουσιάσω, στην πραγματικότητα, αφορά τα κύρια χαρακτηριστικά του διακόπτη SAN. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην προέλευση του διακόπτη SAN, που θα μας επιτρέψει να εμβαθύνουμε την κατανόηση του διακόπτη SAN και να μην είναι πλέον "μυστήρια".

Λειτουργία

Ο διακόπτης Ethernet οπτικών ινών είναι ένας διαχειριστής πρόσβασης Ethernet Layer 2 οπτικής ίνας υψηλής απόδοσης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν διαμόρφωση οπτικών θυρών με οπτική θύρα ή οπτική θύρα, πρόσβαση σε οπτικά μέσα οπτικών ινών με προαιρετική οπτική ίνα μονής κατεύθυνσης ή ίνα πολλαπλών λειτουργιών. Ο διακόπτης μπορεί να υποστηρίζει την απομακρυσμένη διαχείριση δικτύου και την τοπική διαχείριση για να επιτύχει την κατάσταση λειτουργίας των θυρών των ρυθμίσεων παρακολούθησης και μεταγωγής.

Οι θύρες ινών είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για σημεία πληροφοριών. Η απόσταση πρόσβασης πέραν των πέντε κατηγοριών απόστασης πρόσβασης, η ανάγκη για αντι-ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και η ανάγκη για εμπιστευτικές επικοινωνίες και άλλες εφαρμοστέες περιοχές περιλαμβάνουν: οικιακό δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης FTTH. Επιχείρηση υψηλής ταχύτητας ινών LAN? Υψηλής απόδοσης βιομηχανική διανομή σύστημα ελέγχου (DCS)? Οπτικό δίκτυο ψηφιακής τηλεοπτικής παρακολούθησης βίντεο? Νοσοκομείο υψηλής ταχύτητας οπτικών ινών τοπικό δίκτυο? Πανεπιστημιούπολη.

Προφυλάξεις

Επειδή ο διακόπτης είναι το βασικό στοιχείο του SAN που κατασκευάζει το δίκτυο χώρου αποθήκευσης, είναι κρίσιμο να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο διακόπτη. Μόνο η σωστή επιλογή για το δίκτυο χώρου αποθήκευσης το πιο κατάλληλο διακόπτη ινών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των επιχειρηματικών πληροφοριών για την κάλυψη των πιο απαιτητικών αναγκών. Από την προηγούμενη εισαγωγή μπορεί σαφώς να δούμε ότι το δίκτυο SAN και το παραδοσιακό Ethernet είναι ουσιαστικά διαφορετικό, αλλά οι κατασκευαστές εξοπλισμού δικτύου για την διαφορετική κατανόηση του SAN, έτσι έχουν υπάρξει μια ποικιλία διασύνδεσης εξοπλισμού και πρωτόκολλο καναλιών SAN σύστημα. Αυτό είναι το προηγουμένως περιγραφέν πρωτόκολλο καναλιών SCSI, Fibre Channel, ESCON, FICON κ.λπ., έχει επίσης πρωτόκολλο Fibre Channel (FC), πρωτόκολλο SCSI και FCIP. Αυτές οι διαφορετικές διεπαφές και οι τύποι καναλιών καθορίζουν τη συνολική ανάπτυξη του συστήματος SAN δικτύου κατά την επιλογή του εξοπλισμού εξακολουθεί να είναι σχετικά περίπλοκη. Εδώ εισάγουμε μερικές σημαντικές σκέψεις.

Υποστήριξη πρωτόκολλο καναλιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πρωτοκόλλων καναλιών που χρησιμοποιούνται από τους διακόπτες SAN, όπως τα πρωτόκολλα FC, SCSI και FCIP που περιγράφηκαν προηγουμένως. Η διαφορετική υποστήριξη υποστηρίζει διάφορους τύπους διεπαφών συσκευών. Τα πρωτόκολλα FC υποστηρίζονται γενικά από όλους τους διακόπτες SAN και τα πρωτόκολλα SCSI μπορεί να υποστηρίζονται σε μεσαίους και χαμηλής τάσης switches. Το πρωτόκολλο FCIP που βασίζεται στο πρωτόκολλο Ethernet IP έχει επίσης υποστήριξη για πολλούς διακόπτες SAN των πωλητών, λόγω του σχετικά απλού κόστους του, πολύ δημοφιλές στους επαγγελματικούς χρήστες.

Αριθμός θυρών

Οι διακόπτες SAN και η συνηθισμένη πρόσβαση στον διακόπτη Ethernet έχει μια σημαντική διαφορά είναι ότι ο αριθμός των θυρών είναι πολύ μεγάλος, πολύ υψηλός βαθμός έντασης. Ο συνολικός αριθμός των θυρών διακόπτη SAN είναι μεγαλύτερος από 48, ο υψηλότερος έχει φτάσει τα 256, φυσικά, οι SAN διακόπτες χαμηλού τέλους εισόδου έχουν επίσης 16 ή λιγότερους. Ο διακόπτης SAN χρειάζεται τόσες θύρες, επειδή συνδέεται με τον διακόπτη Ethernet είναι διαφορετικό, φυσικά, κυρίως αντανακλάται στο δίκτυο πολλών SAN. Σε ένα δίκτυο SAN, κάθε διακόπτης SAN πρέπει να συνδεθεί με άλλους διακόπτες SAN (όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα). Αυτή η μονόδρομη σύνδεση καθιστά προφανές ότι η συναλλαγματική ισοτιμία των δεδομένων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Επειδή μερικοί από τους διακόπτες του διακόπτη χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση μεταξύ των διακοπτών SAN, έτσι ώστε η πραγματική διαθέσιμη θύρα διακόπτη SAN να είναι μικρότερη, επειδή ένας μικρός αριθμός θυρών του διακόπτη SAN είναι σαφώς ακατάλληλος, έτσι οι θύρες των διακοπτών SAN είναι γενικά περισσότερο , Τουλάχιστον 24 ή περισσότερο.

Είτε για την υποστήριξη στοίβαξης

Οι ομάδες εργασίας και οι παραπάνω από τους διακόπτες ίνας SAN υποστηρίζουν επίσης τη στοίβαξη, μέσω της στοίβαξης, για να φτάσουν στο σκοπό της επέκτασης των θυρών διακοπτών και του συνολικού εύρους ζώνης πλάτους. Οι διακόπτες SAN μπορούν να στοιβάζονται μέσω των E_Ports (εκτεταμένες θύρες), οι οποίες μπορούν να επεκτείνουν το δίκτυο οπτικών ινών σε χιλιάδες κόμβους και η τρέχουσα τεχνολογία μπορεί να στοιβίσει έως και 239.

Επεκτάσιμη απόδοση

Οποιοδήποτε δίκτυο χώρου αποθήκευσης δεν θα είναι στατικό, αντιμετωπίζει πάντα την επέκταση και τη νέα τεχνολογία, τα νέα θέματα ενοποίησης προϊόντων. Το δίκτυο περιοχής αποθήκευσης είναι μέσω ευέλικτης επεκτασιμότητας για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, προστατεύοντας έτσι την επένδυση του χρήστη. Η επεκτασιμότητά της περιλαμβάνει επίσης δύο πτυχές: αφενός με την επέκταση του μεγέθους του δικτύου αποθήκευσης, το αρχικό σύστημα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες αποθήκευσης του χρήστη, όπως να επεκταθεί σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο αποθήκευσης ινών. Από την άλλη πλευρά, την ανάπτυξη τεχνολογίας, μπορεί να αναβαθμίσει με επιτυχία σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη της αποθήκευσης IP καθιστά πιο σημαντικό για τους χρήστες να εξετάσουν iSCSI και FCIP, FC διακόπτες στο μέλλον μπορεί να επεκταθεί IP αποθήκευση είναι πολύ σημαντική.

Πλεονεκτική απόδοση

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε τη συνεχή λειτουργία κρίσιμων επιχειρήσεων, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε το σύστημα με περιττό τρόπο. Πρόγραμμα πλεονασμού Στην πραγματικότητα, ο τύπος του διακομιστή, το πρόγραμμα είναι μια ποικιλία, μπορεί να είναι ένα απλό διακόπτη εξαρτημάτων διακόπτη, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη χρήση των δύο ινών διακόπτη δικτύου πρόγραμμα ρύθμισης πλεονασμού, αλλά αυτό το κόστος είναι πολύ υψηλό. Αλλά λόγω αυτής της διπλής δικτύωσης τοπολογία για να εξασφαλίσει πλεονασμό, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φθηνότερη συσκευή ενιαίας διακοπής μπορεί να είναι, ακόμη και αν μια διακοπή διακόπτη, ο κεντρικός υπολογιστής και το λογισμικό μεταγωγής συστοιχίας ζεύξης αποθήκευσης θα αλλάξει αυτόματα για να μεταβείτε Remedy στη συσκευή Μέχρι να αντικατασταθεί η ελαττωματική συσκευή. Εάν η συνήθης συντήρηση εκτός λειτουργίας δεν επηρεάζει την εφαρμογή της επιχείρησης, τότε η χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος με εναλλαγή καυσαερίων και οι διακόπτες ανεμιστήρα μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος. Ενώ διασφαλίζετε επίσης ότι οποιοδήποτε σημείο βλάβης του τροφοδοτικού ή του ανεμιστήρα δεν επηρεάζει τη λειτουργία του δικτύου.

Εν ολίγοις, υπάρχουν ορισμένοι τομείς που πρέπει να εξεταστούν πριν να επιλέξετε ποιοι διακόπτες θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός δικτύου μεταγωγής υφάσματος SAN. Όπως και με άλλα σχέδια προμήθειας συσκευών, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε μελλοντικές βασικές απαιτήσεις πριν συγκρίνετε τους διακόπτες, καθώς και να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές τις απαιτήσεις.

Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία μεταγωγής οπτικών ινών είναι πολύ περίπλοκη, ο τύπος του πρωτοκόλλου και της διασύνδεσης αυξάνεται επίσης, αυξάνοντας την απόδοση, υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να σημειώσετε, αλλά περιορίζονται σε λόγους διαστήματος. Σε αυτό το άρθρο μπορεί να διαδραματίσει μόνο ρόλο για όλους, ελπίζοντας σε εσάς Η αγορά των διακοπτών ινών έχει κάποια τιμή αναφοράς.


Ένα ζευγάρι:Πώς λειτουργεί το Ethernet HUB; Επόμενη:Όχι