2.5 Η GPON OLT / ONU θα παραμείνει το σημαντικότερο προϊόν στην παγκόσμια αγορά PON τα επόμενα τρία χρόνια.

- Aug 15, 2019-

Στο σημερινό Φόρουμ Ανάπτυξης Δικτύων Οπτικών Μεταφορών νέας γενιάς, ο Dai Qiwei, διευθυντής της γραμμής προϊόντων οπτικής πρόσβασης τερματικών, παρουσίασε μια κεντρική ομιλία με τίτλο "Προοπτικές εφαρμογής και προκλήσεις των οπτικών μονάδων PON υψηλής ταχύτητας".

image

Αν και το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά PON μειώθηκε από 80% το 2017 σε 74% το 2018, εξακολουθεί να είναι η πιο σημαντική αγορά PON στον κόσμο, δήλωσε ο Dai. Το μερίδιο αγοράς της Ασίας-Ειρηνικού (εκτός της Κίνας) αυξήθηκε από 6% το 2017 σε 11% το 2018. Η απόδοση είναι καλή. Η αγορά Ασίας-Ειρηνικού είναι πιθανό να αποτελέσει σημαντικό πόλο ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς PON τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την τάση της παγκόσμιας επένδυσης προϊόντων PON, η 2.5GPON OLT / ONU θα παραμείνει το πιο σημαντικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά PON τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά θα αρχίσει να εξασθενεί κάθε χρόνο. Το 10GPON OLT / ONU θα αρχίσει να ανοίγει στο χρονικό παράθυρο της ταχείας έκρηξης και ο ετήσιος ρυθμός σύνθετης ανάπτυξης αναμένεται να φτάσει περισσότερο από 50%. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό στην αγορά, οι τιμές των προϊόντων οπτικών μονάδων PON θα παρουσιάσουν επίσης μια πτώση χιονοστιβάδων.

Σύμφωνα με τον Dai Qiwei, ο προϋπολογισμός ισχύος είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οπτικές μονάδες. Παρόλο που το SOA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την ισχύ, η λειτουργία Burst EDFA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την ισχύ και η FEC ή η ενσωματωμένη DSP μπορεί να ενισχυθεί για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό ισχύος, φέρνει επίσης πολλά προβλήματα όπως σύνθετη διαδικασία, υπολογισμό, την κατανάλωση και την υψηλή τιμή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η επόμενη γενιά προϊόντων PON έχει υψηλότερες και περισσότερες απαιτήσεις για οπτικές συσκευές.

Ο Dai Qiwei διατηρεί υψηλές προσδοκίες για το μέλλον της βιομηχανίας οπτικών συσκευών και ελπίζει να λύσει τα προβλήματα μαζικής παράδοσης και μείωσης του κόστους, των επιδόσεων και της ισορροπίας κόστους στη βιομηχανία οπτικών συσκευών το συντομότερο δυνατό στο μέλλον.


Ένα ζευγάρι:Αρχή λειτουργίας οπτικών τερματικών Επόμενη:Πλεονεκτήματα στη χρήση βιομηχανικών διακοπτών