Το 5G προσφέρει νέες ευκαιρίες για οπτικές ίνες, οπτική μονάδα, οπτική συσκευή WDM

- Jun 29, 2019-

Στο συνέδριο "Οπτικό δίκτυο Κίνας 2019 και Φόρουμ Κίνας FTTH" στις 12 Ιουνίου, ο εκτελεστικός αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Τεχνολογίας Επικοινωνιών του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής, ο διευθυντής του CST της China Telecommunications Group CST και ο πρόεδρος της Το συνέδριο οπτικών δικτύων οπτικών δικτύων της Κίνας, Weileping, εξέδωσε ένα θέμα με τίτλο "Οι τάσεις και οι ευκαιρίες των οπτικών επικοινωνιών στην εποχή 5G". Ομιλία. Στην ομιλία του, ανέφερε ότι η σημερινή παγκόσμια ανάπτυξη του 5G εισήλθε σε μια κρίσιμη περίοδο εμπορικής χρήσης, η οποία θα φέρει νέες ευκαιρίες για οπτικές ίνες, οπτικές μονάδες και οπτικές συσκευές WDM. Επιπλέον, η Weileping επεσήμανε ότι το ολο-οπτικό δίκτυο είναι η ιδανική τεχνολογία φορτίου για 5G.
Η κατασκευή 5G της Κίνας θα εισέλθει στην ουσιαστική φάση
5G έχει εισέλθει στην εμπορική κρίσιμη περίοδο. Για το πρότυπο 5G, η 3GPP έχει ολοκληρώσει την πλήρη έκδοση του 5G (R16), κυρίως για βελτιωμένη κινητή ευρυζωνικότητα (eMBB) και υψηλή αξιόπιστη χαμηλή καθυστέρηση (uRLLC), από το Μάιο του 2019 χαμηλή. Υπάρχουν ήδη 12 φορείς στη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει εμπορική χρήση, εκ των οποίων τα Hongstations της Νότιας Κορέας θα φτάσουν τα 80.000 στο τέλος του έτους. Χρησιμοποιείται το μοντέλο NSA του μη ανεξάρτητου δικτύου και το άνοιγμα των εφαρμογών eMBB. Ωστόσο, το δίκτυο είναι ασταθές και η κατανάλωση ενέργειας και η τιμή των σταθμών βάσης και των κινητών τηλεφώνων είναι υψηλές. Αναμένεται ότι ο κόσμος θα εισέλθει στην εμπορική φάση των 5G το 2020.
Με την επίσημη έκδοση των 4 5G εμπορικών αδειών από το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, η κατασκευή 5G της Κίνας θα εισέλθει στην ουσιαστική φάση. Το 2019, θα χτιστούν περισσότερες από 40 πόλεις για την κατασκευή συνολικά 8-10 εκατομμυρίων σταθμών 5G. Το 2020, η εμπορική κλίμακα θα έχει 600.000 έως 800.000 μακρο-σταθμούς σε εκατοντάδες πόλεις. Από το 2021 έως το 2027, θα αναπτυχθούν εκατομμύρια μεγέθη μακροστοιχείων και 10 εκατομμύρια επίπεδα μικρών σταθμών βάσης.
5G φέρνει νέες ευκαιρίες στην οπτική ίνα, οπτική μονάδα, οπτική συσκευή WDM
Για την ευκαιρία της εποχής 5G, ο Weileping είπε ότι η ζήτηση της 5G για οπτικές ίνες είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με τον ρυθμό άκρου uplink 3Mbps, η ανερχόμενη ζεύξη 3,5 GHz είναι 9dB χειρότερη από 1,8 GHz. Σύμφωνα με το ανεξάρτητο δίκτυο 3.5 G, ο απαιτούμενος υπαίθριος σταθμός μακροεντολών είναι τουλάχιστον 2 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των 4G. Εάν η εσωτερική κάλυψη βασίζεται σε ένα μικρό σταθμό βάσης, απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια μονάδες. Μπορεί να διαπιστωθεί ότι η 5G εξακολουθεί να χρειάζεται μεγάλο αριθμό συνδέσεων οπτικών ινών σε διάφορους σταθμούς βάσης, τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια πυρήνα χιλιομέτρων.
Επιπλέον, ο Weileping επεσήμανε ότι μετά το ξεκίνημα του χιλιοστομέτρου, ο αριθμός των σταθμών βάσης θα αυξηθεί σημαντικά. Το σύννεφο δικτύου 5G χρειάζεται να κατασκευάσει πολλά DC, αλλά και να φέρει απαιτήσεις οπτικών ινών και λειτουργικών μονάδων.
"Η νέα οπτική ίνα θα είναι το επίκεντρο, ειδικά η εξαιρετικά χαμηλή απώλεια G. 654E fiber, κέρδος 4dB. Οι εσωτερικοί σταθμοί και τα κέντρα δεδομένων φέρνουν αντίσταση στην κάμψη και μια νέα γενιά απαιτήσεων ινών multimode".
Όσο για την ηλεκτρονική μονάδα φωτισμού εποχής 5G, η μονάδα φωτισμού υψηλής ταχύτητας θα προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες. Η Weileping αναμένει ότι το 5G θα φέρει δεκάδες εκατομμύρια μονάδες φωτισμού μεγέθους 25G / 40G / 100G και το κέντρο δεδομένων θα φέρει επίσης περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη της μονάδας φωτός. Με βάση τη διαμόρφωση PAM4 είναι το τρέχον σύστημα τεχνολογίας οπτικών ενοτήτων υψηλής ταχύτητας.
Να εξετάσει περαιτέρω το τεράστιο χώρο ανάπτυξης του τρέχοντος ανάποδα το φαινόμενο του κέντρου δεδομένων μας (επί του παρόντος οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύει το 45 τον αριθμό IDC, χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων μας είναι τρεις φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο αριθμός μας IDC αντιπροσωπεύει μόνο το 8 ), ο χώρος ανάπτυξης των οπτικών ενοτήτων υψηλής ταχύτητας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.
Η δυνατότητα της συσκευής WDM στην εποχή 5G, η τεχνολογία πολλαπλών κεραιών έχει τεράστια κινητήρια δύναμη στο εύρος ζώνης του συστήματος, την περιθωριοποίηση του δικτύου Metropolitan WDM / OTN και την ανάγκη για φορτίο 5G, που οδηγεί στην ανάπτυξη συσκευών WDM. Ρυθμιζόμενα λέιζερ και συσκευές WDM (κυρίως AWGs) θα είναι η κύρια πρόκληση για την αποτελεσματικότητα του κόστους.
Το δίκτυο 5G απαιτεί ισχυρή αρχιτεκτονική φορτίου. Η Weileping πιστεύει ότι το ολο-οπτικό δίκτυο είναι η πιο ιδανική τεχνολογία φορτίου για 5G, με τεράστιο διαθέσιμο φάσμα (10 THz), υπερμεγέθη χωρητικότητα (100 Tbps), εξαιρετικά υψηλό ποσοστό (1 Tbps) και άλλα πλεονεκτήματα.
Ταυτόχρονα, ο Weileping επεσήμανε ότι το πρώτο βήμα στην εξέλιξη του ολικού οπτικού δικτύου είναι η διέγερση του συνδέσμου μετάδοσης. Προς το παρόν, η μετάδοση έχει επιτύχει ανάπτυξη οπτικών ινών και εξελίσσεται στα 200-400 Gbps. Το δεύτερο βήμα είναι η πρόσβαση στο δίκτυο οπτικών ινών, που απαιτεί συνδέσεις οπτικών ινών μεταξύ του τμήματος διανομής και της γραμμής εισαγωγής και ακόμη και της επιφάνειας εργασίας και το φως στην υποχώρηση του χαλκού εξακολουθεί να είναι το Luchang. Το τρίτο βήμα είναι η εισαγωγή τεχνολογίας οπτικών ανταλλαγών στον κόμβο μετάδοσης. Το δίκτυο κορμού CTC θα αναπτύξει πλήρως το RODAM πριν από το τέλος του έτους και η ραχοκοκαλιά του ταξιδιού θα συνεχίσει να επεκτείνεται στα μεγάλα και μικρά δίκτυα μητροπολιτικών περιοχών και ακόμη και σε δίκτυα πρόσβασης.

Ένα ζευγάρι:Αντίθεση επιλογής διακόπτων PoE Επόμενη:Οι συνήθεις διακόπτες PoE δικτύου δεν επαρκούν για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας.