Βασικές γνώσεις του εξοπλισμού OLT

- Aug 22, 2019-

Βασική γνώση του εξοπλισμού OLT


Με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας επικοινωνιών και την προώθηση της στρατηγικής "Broadband China Optical Network City", η ευρυζωνική υπηρεσία καλωδίων επεκτάθηκε από πόλεις και πόλεις στις απέραντες αγροτικές περιοχές και ο ανταγωνισμός της αγοράς είναι όλο και πιο έντονος. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των χρηστών για ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας, η επιτάχυνση των ευρυζωνικών συνδέσεων έχει καταστεί το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Με βάση την πολυετή πείρα στη βιομηχανία του Sushan Weida, το παρόν έγγραφο εισάγει κυρίως τις βασικές γνώσεις του εξοπλισμού OLT και τις ιδέες σχεδιασμού και ανάπτυξης του, με την ελπίδα να βοηθήσει τους επαγγελματίες.


I. Τι είναι ο εξοπλισμός OLT


Το OLT (Οπτικό τερματικό εξοπλισμού καλωδίων) στο παθητικό οπτικό δίκτυο δικτύου (PON) είναι ο τερματικός εξοπλισμός που συνδέει το κανάλι μετάδοσης οπτικών ινών ODN, το οποίο παρέχει τη διασύνδεση μεταξύ του συστήματος PON και των παρόχων υπηρεσιών για βασικά δεδομένα, βίντεο και τηλεφωνικό δίκτυο. OLT δεν είναι μόνο ένας διακόπτης ή δρομολογητής, αλλά και μια πλατφόρμα για την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών. Παρέχει μια διεπαφή οπτικών ινών για παθητικό οπτικό δίκτυο. Εκτός από την παροχή λειτουργιών κεντραρίσματος δικτύου και πρόσβασης, το OLT μπορεί επίσης να κατανέμει το εύρος ζώνης, τη διαμόρφωση ασφάλειας και διαχείρισης δικτύου σύμφωνα με τις διαφορετικές απαιτήσεις ποιότητας υπηρεσίας του χρήστη (ποιότητα υπηρεσίας, απόδοση, καθυστέρηση, jitter, ποσοστό απώλειας κ.λπ.). Είναι το βασικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος PON. Μέσω του OLT, όλες οι υπηρεσίες μεταδίδονται από μία οπτική ίνα στο εγγύτερο άκρο του χρήστη. Μετά την οπτική διακλάδωση μέσω του οπτικού διαχωριστή, η οπτική ίνα διακλάδωσης συνδέεται με το άκρο του χρήστη. Δεν μπορεί μόνο να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται τον εξοπλισμό και τις θύρες, αλλά και να πραγματοποιεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων και την παρακολούθηση της κατάστασης των χρηστών. Υποστηρίζει επίσης οπτική μονάδα 1000Base-PX10 / PX20, υποστηρίζει μέγιστη φασματική αναλογία 1:64 και υποστηρίζει απόσταση μετάδοσης έως 20km.


Κοινές συσκευές OLT


Εξοπλισμός ZTE OLT. Το ZXA10 C200 διαθέτει έξι υποδοχές και ένα μόνο πλαίσιο μπορεί να τοποθετήσει έως και πέντε PON κάρτες, κάθε PON διαθέτει τέσσερις θύρες PON. Το ZXA10 C220 διαθέτει 10 υποδοχές και ένα μοναδικό πλαίσιο μπορεί να τοποθετήσει έως και 10 πίνακες PON, παρέχοντας 40 θύρες EPON. Το ZXA10 C300 μπορεί να υποστηρίξει έως και 128 θύρες PON.


2. Εξοπλισμός Huawei OLT. Ο εξοπλισμός Huawei OLT είναι ως επί το πλείστον δομή κουτιού, όπου η μικρή προδιαγραφή MA5606T παρέχει μέγιστες 8 διεπαφές PON. μεσαία προδιαγραφή MA5683T έχει 6 υποδοχές, μέγιστη 8 διεπαφές PON, μέγιστη υποστήριξη 768 χρήστες όταν το πλήρες πλαίσιο. Μεγάλη χωρητικότητα MA5680T έχει 20 υποδοχές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν το μέγιστο αριθμό χρηστών 4K.


3. Εξοπλισμός Bell OLT. Μεγάλη χωρητικότητα 7342 ISAM FTTU είναι μια συσκευή EPON OLT υψηλής απόδοσης με την υψηλότερη πυκνότητα μεταγωγής και την υψηλότερη πυκνότητα καπλαμά. Κάθε καπλαμά μπορεί να παρέχει 8 θύρες EPON, ένα υποπλαίσιο υποστηρίζει 14 σχισμές και συνολικά 112 διεπαφές χρήστη EPON. Μπορεί να παρέχει συμμετρική ταχύτητα μετάδοσης 1,25G / bps προς τα πάνω και προς τα κάτω, υποστηρίζει φασματική αναλογία 1:64 και μπορεί να καλύπτει χρήστες στην περιοχή των 60km.


4. Εξοπλισμός OLT της Ericsson. Το rack BM1500 είναι μια συσκευή OLT με τεχνολογία πρόσβασης GPON. Υποστηρίζει δυνατότητα μαζικής μεταγωγής 320GBPS, 16 υποδοχές, 64 θύρες GPON, φασματική αναλογία 1:64 και τροφοδοσία διπλής αναμονής.


5. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ POWER OLT. Το AN5516-01 έχει 4 διασυνδέσεις 10GE ή 12 GE και η ενιαία πλακέτα υποστηρίζει 4 1.25G EPON ή 4 2.5G GPON ή 1 10G EPON διεπαφές. Το AN5516-02 είναι μια νέα γενιά εξοπλισμού OLT με μεγάλη χωρητικότητα. Ως πλατφόρμα μεταγωγής Gigabit IP, έχει 48G πυρήνα και 96G backplane ικανότητα μεταγωγής. Το μοναδικό πλαίσιο έχει μέγιστη χωρητικότητα 4096 γραμμών σε φασματική αναλογία 1:32. Καλύπτει έως και 20 χιλιόμετρα και έχει χωρητικότητα μετάδοσης 10 χιλιομέτρων km σε φασματική αναλογία 1:64.


Ένα ζευγάρι:Διαφορές μεταξύ δρομολογητών και διακοπτών Επόμενη:Τι είναι ένας ασύρματος δρομολογητής μονής / διπλής ζώνης και ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;