Fiber διακόπτη μεγάλο Περίληψη

- Nov 03, 2017-

Entry-level διακόπτη

Το entry-level διακόπτες χρησιμοποιούνται κυρίως σε μικρές ομάδες εργασίας με 8 έως 16 θύρες, η οποία είναι κατάλληλα για τις χαμηλές τιμές και σπάνια χρειάζεται να επεκταθεί και να καταφέρει. Συχνά χρησιμοποιούνται αντί για κόμβους, προσφέροντας το υψηλότερο εύρος ζώνης από τους διανομείς και παρέχει πιο αξιόπιστη συνδέσεις. Άνθρωποι γενικά δεν αγοράζουν entry-level διακόπτες χωριστά, αλλά αγοράζουν συχνά με άλλα επίπεδα διακόπτες για να σχηματίσουν μια πλήρη αποθήκευση λύση. Εισόδου επίπεδο διακόπτες παρέχουν ένα περιορισμένο επίπεδο λιμάνι επικαλυπτόμενα δυνατότητες. Υπάρχουν ορισμένα θέματα διαχείρισης που οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσετε όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα low-end συσκευές με δική τους.

Ομάδα εργασίας Fiber διακόπτη

Ύφασμα διακόπτες παρέχουν τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε πολλούς διακόπτες σε ένα μεγάλο ύφασμα. Συνδέοντας μία ή περισσότερες θύρες σε δύο διακόπτες, όλες οι θύρες που συνδέονται με τον διακόπτη μπορεί να δει την μοναδική εικόνα του δικτύου και οποιονδήποτε κόμβο σχετικά με αυτό το ύφασμα μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους κόμβους.

Ουσιαστικά, μέσω ενός διακόπτη επικαλυπτόμενες, μπορεί να κατασκευαστεί ένα μεγάλο, εικονικά, κατανεμημένων διακόπτη και μπορεί να εκταθεί σε πολύ μεγάλη απόσταση. Ένα ύφασμα που δημιουργήθηκε από πολλούς διακόπτες μοιάζει με ένα ενιαίο ύφασμα ύφασμα, με θύρες σε όλους τους διακόπτες προβολή και πρόσβαση σε όλα τα άλλα λιμάνια στο ύφασμα, σαν να ήταν τοπικά διακόπτες. Μια ενοποιημένη υπηρεσία διακομιστή και διαχείριση ονομάτων σας επιτρέπει να προβάλετε και να τροποποιήσετε τις πληροφορίες για όλα τα υφάσματα μέσω μίας ενιαίας διασύνδεσης.

Ένας σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία κατανεμημένων υφάσματα είναι το εύρος ζώνης που είναι διαθέσιμο για σύνδεση, διακόπτες. Το πραγματικό επιτόκιο μεταξύ δύο λιμένων κάθε επηρεάζεται από το αποτελεσματικό εύρος ζώνης των συνδέσεων μεταξύ τους διακόπτες, που ενδέχεται να απαιτούν τη χρήση των συνδέσεων μεταξύ των πολλούς διακόπτες και να διατηρήσουν το απαραίτητο εύρος ζώνης. Ομάδα εργασίας καναλιού οπτικών ινών διακόπτες είναι πολλές και πιο ευέλικτο.

Ομάδα εργασίας διακόπτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία από τρόπους, αλλά η πλέον χρησιμοποιούμενη περιοχή είναι μικρή SANs. Τέτοιες διακόπτες μπορούν να συνδεθούν μέσω των γραμμών διασύνδεσης μεταξύ μεταγωγέων να παράσχει περισσότερες θύρες. Διασύνδεση των γραμμών μεταξύ τους διακόπτες μπορούν να δημιουργηθούν σε οποιαδήποτε θύρα σε ένα διακόπτη καναλιού ινών. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλούς πωλητές προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές είναι διαλειτουργικά.

Core επίπεδο fiber διακόπτη

Διακόπτες πυρήνα, επίσης γνωστή ως διευθυντές, βρίσκονται συνήθως στο κέντρο του μεγάλου SANs, διασυνδέοντας διάφορες διακόπτες άκρη να σχηματίσουν ένα SAN με εκατοντάδες λιμένες. Ο μεταγωγέας πυρήνα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα αυτόνομο διακόπτη ή διακόπτη άκρη, αλλά τη βελτιωμένη λειτουργικότητα και εσωτερική αρχιτεκτονική καθιστά καλύτερη για εργασία στο περιβάλλον αποθήκευσης πυρήνα. Άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διακόπτη πυρήνα περιλαμβάνουν: υπηρεσίες υποστήριξης για πρωτόκολλα εκτός από φυτικές ίνες (όπως το InfiniBand), 2Gbps υποστήριξη καναλιού οπτικών ινών, προηγμένες φυτικές ίνες όπως ασφάλεια, διακλάδωσης και φιλτράρισμα πλαισίου.

Core επίπεδο ύφασμα διακόπτες συνήθως παρέχουν πολλά λιμάνια, από 64 σε 128 λιμένες σε περισσότερα. Χρησιμοποιεί πολύ ευρύ εσωτερικές συνδέσεις πλαισίων δεδομένων διαδρομής με μέγιστο εύρος ζώνης. Ο σκοπός της χρήσης τους διακόπτες αυτούς είναι η δημιουργία δικτύων με μεγαλύτερη κάλυψη και να παρέχει περισσότερες εύρους ζώνης, που έχουν σχεδιαστεί για να δρομολογήσετε πλαίσιο σήματα με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση μεταξύ λιμένων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Επιπλέον, διακόπτες πυρήνα ύφασμα συχνά βασίζονται σε «λεπίδα» καυτός-swappable πίνακες: απλά τοποθετήστε το τηλεφωνικό κέντρο στο περίβλημα για να προσθέσετε τις νέες δυνατότητες που χρειάζεστε, κάνει επισκευές over-the-wire, και να πάει σε απευθείας σύνδεση σε στάδια πρέπει να επεκταθεί. Δεν υποστηρίζουν πολλούς διακόπτες core επίπεδο διαιτησίας δαχτυλίδια ή άλλες συσκευές βρόχο direct-attach και νοιάζονται μόνο για βασικές δυνατότητες μεταγωγής.

Επειδή η διαθεσιμότητα είναι υψίστης σημασίας σε ολόκληρο το περιβάλλον, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δαπανήσουμε περισσότερα για πλεονασμό. Όλα τα συστατικά ενός διακόπτη υψηλό πλεονασμό είναι περιττή, εξαλείφοντας το μοναδικό σημείο αποτυχίας συνολικά και εξασφαλίζοντας μια πολύ μακροπρόθεσμη Uptime. Αυτά τα έξοδα απολύσεων είναι συνήθως δαπανάται για υψηλή διαθεσιμότητα backplanes, τροφοδοτικά, περιττή κυκλώματα, και λογισμικό για να διατηρήσει τη διαθεσιμότητα. Αυτός ο τύπος διακόπτη ενσωματώνει πολλά κυκλώματα λογικά να χειριστεί τα ελαττώματα υλικού στο εσωτερικό του διακόπτη.

Εκτός από την απόλυση, core επίπεδο ύφασμα διακόπτες υποστηρίζει αναβαθμίσεις χωρίς διακοπή λογισμικού προσανατολισμένες στις υπηρεσίες, εξαλείφοντας την ανάγκη για συντήρηση του συστήματος κατά την αναβάθμιση. Εναλλακτικές διαδρομές, ένα επίπεδο πλεονασμού στο δίκτυο, μπορεί να ρυθμιστεί με ένα ανθεκτικό, διπλής ύφασμα που εξαλείφει το μοναδικό σημείο αποτυχίας εντελώς και να αποτρέπει σφάλματα δικτύου λόγω σφάλματα λογισμικού ή υλικού, φωτιά, φυσικές καταστροφές ή λειτουργικών σφαλμάτων Σοβαρές συνέπειες.

Core επίπεδο διακόπτες παρέχουν την υψηλότερη πυκνότητα για την αξιοπιστία και το λιμάνι. Σε ένα κέντρο δεδομένων με ένα μεγάλο αριθμό των υποδομών του καναλιού οπτικών ινών, τα προϊόντα αυτά είναι σχεδόν κεντρικά, κεντρική αποθήκευση διακόπτες. Έτσι, για τα περισσότερα δίκτυα υψηλής διαθεσιμότητας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα δίκτυο δύο καναλιών που χτίστηκε από τους διακόπτες πυρήνα ύφασμα.


Ένα ζευγάρι:Χύτευση εν κενό που χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές λεπτομέρειες ή κόσμημα με μοναδική λεπτομέρεια Επόμενη:Ethernet εναλλάσσει τη χρήση του κοινόχρηστο βασίζεται σε λεωφορείο μεταφοράς πολυμέσων LAN