Είναι απαραίτητος ο δρομολογητής 5g; Είναι ο δρομολογητής 2.4G ή 5G;

- Aug 21, 2019-

Είναι απαραίτητος ο δρομολογητής 5g; Είναι ο δρομολογητής 2.4G ή 5G;

Πρώτα απ 'όλα, το 5G WiFi του δρομολογητή δεν έχει καμία σχέση με το 4G / 3G στο κινητό μας τηλέφωνο, ούτε την αναβαθμισμένη έκδοση του 4G. Το 5GWiFi είναι πραγματικά Wi-Fi που βασίζεται στο πρωτόκολλο 802.11ac, το οποίο είναι η τεχνολογία της πέμπτης γενιάς.

Για παράδειγμα: ο Jigojun αγόρασε ένα Ferrari Super Run (φαντασία), το οποίο μπορεί να οδηγήσει μόνο 70 αυτοκίνητα στην πόλη, 120 αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο και περισσότερα από 300 αυτοκίνητα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά αν έχετε μόνο ένα συνηθισμένο ποδήλατο, θα είστε κουρασμένοι στο θάνατο το πολύ και θα οδηγήσετε σε 3 ή 40. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο δρόμος που βρίσκεστε.

Το εύρος ζώνης σας είναι ισοδύναμο με την απόδοση του αυτοκινήτου. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος ζώνης, τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα. 2.4 Το GWIFI είναι ισοδύναμο με τους αστικούς δρόμους, οι οποίοι είναι γεμάτοι. 5 Το GWIFI είναι συγκρίσιμο με τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος μπορεί να αυξήσει το ανώτατο όριο. Αλλά ακόμα κι αν ο δρόμος είναι καλός, αν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί, δεν είναι χρήσιμο. Έτσι εάν χρησιμοποιείτε 1M ευρυζωνική σύνδεση, ακόμα και 5GWIFI, δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο η ευρυζωνική γραμμή 100M με 2,4 GWIFI.

Το 5GWi-Fi αποφεύγει το πρόβλημα της αμοιβαίας παρεμβολής, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα λιγότερο συχνά. Προς το παρόν, εκτός από ορισμένα κυριότερα κινητά τηλέφωνα, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα χαμηλού επιπέδου υποστηρίζουν μόνο 2.4G.

2.4G και 5G αντίστοιχα αναφέρονται στη συχνότητα μετάδοσης ασύρματων δρομολογητών. Μεταξύ αυτών, η συχνότητα 2,4 GHz είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη, σχεδόν όλοι οι υπολογιστές και τα smartphones την υποστηρίζουν.

Ωστόσο, επειδή είναι τόσο συνηθισμένο, όταν ενεργοποιούμε την κάρτα ασύρματου δικτύου του υπολογιστή, θα δούμε όλα τα παράξενα ονόματα Wi-Fi των γειτόνων. Όταν τα παρατηρούμε με ειδικό λογισμικό, θα διαπιστώσουμε ότι οι ζώνες συχνοτήτων τους επικαλύπτονται σοβαρά. Bluetooth, πομποί ασύρματο ποντίκι και ακόμη και φούρνοι μικροκυμάτων χρησιμοποιούν σήμερα ζώνη 2.4G. Το πρόβλημα είναι ότι οι σοβαρές παρεμβολές θα επιβραδύνουν το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων.

image

Το 5GWi-Fi αποφεύγει το πρόβλημα της αμοιβαίας παρεμβολής, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα λιγότερο συχνά. Προς το παρόν, εκτός από ορισμένα κυριότερα κινητά τηλέφωνα, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα χαμηλού επιπέδου υποστηρίζουν μόνο 2.4G.

Ταυτόχρονα, οι δρομολογητές που υποστηρίζουν συχνότητες 2,4 και 5 G είναι ακριβότεροι από τους δρομολογητές που υποστηρίζουν μόνο 2,4 G μοναδικές συχνότητες και λίγοι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν σήμερα. Για παράδειγμα, είναι σαν μια νεόκτιστη εθνική οδός, όπου υπάρχουν λιγότερα αυτοκίνητα και δεν υπάρχουν εμπόδια, ενώ ένας άλλος "παλαιός δρόμος" 2,4 gigabyte είναι ήδη συμφυής.

Οι υψηλότερες συχνότητες φορέων επιτρέπουν επίσης στο 5GWi-Fi να μεταφέρει υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης, δηλαδή το 802.11ac που θα συζητήσουμε αργότερα.


Ένα ζευγάρι:Χρήση, συντήρηση και συντήρηση της σειράς οπτικών τερματικών βίντεο Επόμενη:PoE Switch ευρεία περιοχή εφαρμογής