Leitong Επιστήμη και Τεχνολογία σας διδάσκει πώς να διακρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της γραμμής του δικτύου

- Jun 25, 2019-

Πώς να διακρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της γραμμής δικτύου κατά την καλωδίωση 1. Δοκιμή της ταχύτητας της γραμμής δικτύου

Η δοκιμή της ταχύτητας μετάδοσης του δικτύου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον προσδιορισμό της ποιότητας του δικτύου. Για να είναι πιο κοντά στο πραγματικό περιβάλλον και να μειώσει τις εξωτερικές παρεμβολές, ο συγγραφέας προτείνει να υιοθετηθεί η μέθοδος άμεσης σύνδεσης δύο μηχανών.

Ταυτόχρονα, για να διασφαλιστεί η ακρίβεια της δοκιμής, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα δικτύου της μάρκας με καλή ποιότητα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παρουσιαστεί το εμπόδιο υλικού κατά τη διάρκεια της δοκιμής. ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα υπολογιστή είναι καθαρό, καθαρό και γρήγορο, διαφορετικά η ταχύτητα του ίδιου του υπολογιστή θα επηρεάσει την ταχύτητα μετάδοσης του δικτύου.

Επιπλέον, όταν συνδέετε το καλώδιο, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την κρυσταλλική κεφαλή με καλή ποιότητα και βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή του σύρματος είναι τυποποιημένη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση εξωτερικών παραγόντων στην ταχύτητα μετάδοσης του σύρματος.

image

2. Ελέγξτε την ευκαμψία του καλωδίου

Καλώδιο καλής ποιότητας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία της καλωδίωσης. Είναι ευέλικτο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανεξάρτητα από το πόσο ευέλικτο είναι, είναι πολύ βολικό να λυγίζετε και δεν είναι εύκολο να σπάσετε. Προς το παρόν, προκειμένου να επιτευχθούν υψηλά κέρδη από τις πωλήσεις, πολλοί κερδοσκόποι στην αγορά έχουν προσθέσει και άλλα φτηνά μεταλλικά στοιχεία στο αρχικό καθαρό δίκτυο ποιότητας χαλκού, έτσι ώστε το κόστος του δικτύου να μειωθεί, αλλά η ποιότητα και η απόδοση του ίδιου του δικτύου είναι αρκετά διαφορετικά, το φαινόμενο είναι ότι η ποιότητα του καλωδίου δικτύου δεν είναι πλέον τόσο μαλακή και η ταχύτητα μετάδοσης του καλωδίου δικτύου μειώνεται σημαντικά.

Αν το σύρμα κάμπτεται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλωδίωσης, το καλώδιο χαλκού στο εσωτερικό του καλωδίου ενδέχεται να σπάσει. Φυσικά, εάν διαπιστώσετε ότι το καλώδιο είναι πολύ μαλακό, πρέπει επίσης να προσέχετε ότι μπορεί να είναι προϊόντα παραποίησης / απομίμησης και κατώτερα προϊόντα.

3. Δοκιμή της ευφλεκτότητας του καλωδίου

Σε γενικές γραμμές, τα υλικά που συνθέτουν το σύρμα πρέπει να είναι αντι-καύση, διαφορετικά, εάν υπάρχει πυρκαγιά ή κάτι τέτοιο, η απώλεια θα είναι βαριά. Επομένως, κατά την επιλογή του καλωδίου, πρέπει να ελέγξουμε την ευφλεκτότητα του εξωτερικού δέρματος του καλωδίου για να διακρίνουμε το αληθινό από το ψεύτικο. Στη συγκεκριμένη δοκιμή, μπορείτε πρώτα να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για να κόψετε το μήκος περίπου 2 εκατοστών του εξωτερικού δέρματος του σύρματος και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα για να κάψετε το εξωτερικό δέρμα, το εξωτερικό περίβλημα του γνήσιου σύρματος θα λιώσει σταδιακά και παραμορφωμένο κάτω από το μπάρμπεκιου των πυροτεχνημάτων, αλλά το εξωτερικό δέρμα σίγουρα δεν θα καεί;

Αν διαπιστώσουμε ότι το εξωτερικό περίβλημα του δικτύου δεν μπορεί να αντισταθεί στη δοκιμή πυρκαγιάς και θα καεί σε ένα σημείο, τότε πόσο υψηλή θα είναι και η ταχύτητα μετάδοσης του δικτύου. Εξάλλου, ένα τέτοιο δίκτυο δεν είναι ασφαλές στο έργο καλωδίωσης και η χρήση του θα αφήσει πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια.

Ο συγγραφέας κάποτε βρήκε ένα τμήμα γνήσιων και ψεύτικων και κατώτερων καλωδίων και τα έβαζε με έναν αναπτήρα ταυτόχρονα. Διαπιστώθηκε ότι μετά από 6 δευτερόλεπτα τα γνήσια σύρματα των ματιών εκπέμπαν μόνο λευκό καπνό και σταδιακά λειώθηκαν και παραμορφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου, ενώ τα ψεύτικα και κατώτερα καλώδια ήταν εύκολα αναφλέξιμα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, συνοδευόμενα από μεγάλο αριθμό μαύρου καπνού.

4. Δοκιμή της θερμοκρασιακής αντοχής του καλωδίου

Στην τεχνική καλωδίων, υπάρχουν αρκετά υψηλές απαιτήσεις για το καλώδιο να αντισταθεί στην αλλαγή της εξωτερικής θερμοκρασίας, για να μην αναφέρουμε οποιαδήποτε περιβαλλοντική αλλαγή, τουλάχιστον το σύρμα δεν μπορεί να μαλακώσει ή να καταψυχθεί σε περιβάλλον υψηλής ή χαμηλής θερμοκρασίας. Προκειμένου να μην επηρεαστεί η απόδοση του καλωδίου σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, το υλικό δέρματος που χρησιμοποιείται στο γνήσιο καλώδιο μπορεί να αντισταθεί στη δοκιμή υψηλής θερμοκρασίας έως και 50 μοίρες χωρίς το φαινόμενο μαλάκυνσης ή παραμόρφωσης του σύρματος. Αν ένα μικρό τμήμα του εξωτερικού δέρματος του σύρματος υποκλαπεί και τοποθετηθεί δίπλα στη σόμπα για μια χρονική περίοδο και διαπιστωθεί ότι το εξωτερικό δέρμα είναι μαλακότερο από το φυσιολογικό εξωτερικό δέρμα, τότε η ποιότητα του σύρματος δεν πρέπει να είναι σκληρά.

Στην πραγματική επιλογή των γραμμών δικτύου, μερικές φορές έλλειψη περιβάλλοντος δοκιμών ή συνθήκες, δεν μπορούν να περάσουν την παραπάνω μέθοδο για να ελέγξουν την ποιότητα του δικτύου ή των υλικών, μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε το λογότυπο στο εξωτερικό περίβλημα της γραμμής δικτύου για να προσδιορίσουμε την αυθεντικότητα της γραμμής δικτύου.

Κανονικά, το εξωτερικό περίβλημα του δικτύου της κανονικής μάρκας έχει την αναγνωριστική κατηγορία του δικτύου και το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το λογότυπο CAT5 σημαίνει ότι το δίκτυο είναι γραμμής πέντε κατηγοριών και το λογότυπο CAT6 σημαίνει ότι το δίκτυο είναι γραμμής έξι τάξεων. Εάν το εξωτερικό δέρμα του δικτύου δεν έχει λογότυπο, θα πρέπει να προσέχουμε και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες δοκιμής και αναγνώρισης του δικτύου σύμφωνα με τις παραπάνω μεθόδους.

5. Ελέγξτε την απόσταση περιέλιξης του καλωδίου

Είναι γνωστό ότι τα συνηθισμένα συνεστραμμένα ζεύγη συνδέονται με τέσσερις ομάδες διατρυπημένων συρμάτων. Η αποκαλούμενη απόσταση περιέλιξης του σύρματος είναι στην πραγματικότητα το μήκος του κόμπου του σύρματος. Συνήθως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν απόσταση περιτύλιξης για να εκφράσουν το βαθμό στεγανότητας κάθε ζεύγους καλωδίων που τυλίγονται μεταξύ τους. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο βαθμός παρεμβολής μεταξύ κάθε ζεύγους συρμάτων, τα ζεύγη συρμάτων είναι συχνά σφικτά περιτυλιγμένα μαζί αριστερόστροφα και η απόσταση τυλίγματος κάθε ζεύγους συρμάτων δεν πρέπει να είναι ίδια.

Ωστόσο, προκειμένου να μειωθούν οι συνδέσεις παραγωγής και το κόστος επεξεργασίας, πολλοί κερδοσκόποι συχνά περιστρέφουν τέσσερα ζεύγη συρμάτων σύμφωνα με την ίδια απόσταση περιέλιξης. Ακόμη και πολλά καλώδια κατώτερου πλέγματος έχουν αποστάσεις τυλίγματος τόσο υψηλές όσο αρκετά εκατοστά, πράγμα το οποίο αυξάνει σημαντικά την αλληλεπίδραση μεταξύ ζευγών συρμάτων και επηρεάζει σοβαρά την απόδοση των συρμάτινων καλωδίων.

6. Δοκιμή της εκτατότητας της επιδερμίδας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καλωδιώσεις συχνά πρέπει να κάμπτονται, πολλοί τακτικοί κατασκευαστές στην παραγωγή καλωδίων έχουν ένα ορισμένο βαθμό ελαστικότητας στο δέρμα, για να εξασφαλίσουν ότι το σύρμα στην κάμψη δεν θα υποστεί βλάβη. Επομένως, όταν τραβήξουμε το συνηθισμένο σύρμα με τα δύο χέρια, διαπιστώνουμε ότι το δέρμα είναι τεντώσιμο. Εάν το εξωτερικό περίβλημα του σύρματος τραβηχτεί με δύναμη ή υπάρχουν ρωγμές στο εξωτερικό δέρμα υπό τη δράση εξωτερικής δύναμης, δείχνει ότι η ποιότητα του σύρματος δεν είναι καλή.

image

Συνοψίζοντας, εκτός από την επαγγελματική γνώση των ίδιων των μηχανικών, είναι επίσης σημαντικό για προσεκτική εξέταση κατά την αγορά του δικτύου.


Ένα ζευγάρι:Μέθοδος επέκτασης της διάρκειας ζωής του καλωδίου οπτικών ινών Επόμενη:Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οπτικών ινών και ευρυζωνικών συνδέσεων