Η προέλευση του διακόπτη οπτικών ινών

- Aug 07, 2017-

Ποια είναι η προέλευση ενός διακόπτη ίνας;

Στο παρελθόν βλέπουμε ότι η αποθήκευση δεδομένων είναι βασικά στον διακομιστή που συνδέεται άμεσα με πολλά SCSI, IDE και παρόμοιο δίσκο, κάτι που ακούμε συχνά DAS (άμεση σύνδεση αποθήκευσης) τρόπο. Αυτό το σύστημα δίσκου point-to-point είναι σαφώς δύσκολο να επεκταθεί και η απόδοση αποθήκευσης είναι δύσκολο να βελτιωθεί η έλλειψη. Όχι μόνο αυτό, ο διακόπτης οπτικών ινών από τους περιορισμούς φυσικής απόδοσης της διασύνδεσης IDE και SCSI και η σύνδεσή του με το δίσκο είναι συνήθως μόνο έως και 20 μέτρα μέσα στην απόσταση σύνδεσης, περιορίζοντας σημαντικά την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης δίσκου.

Προκειμένου να επιλυθούν αυτές οι ελλείψεις στις παραπάνω μεθόδους αποθήκευσης DAS, οι κατασκευαστές εξοπλισμού δικτύου και οι εμπειρογνώμονες των προτύπων άρχισαν να εξετάζουν την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας αποθήκευσης, μιας θεμελιώδους λύσης για το ρυθμό μετάδοσης του DAS και την απόσταση σύνδεσης. Αρχικά οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ένα σύστημα αποθήκευσης είναι ανεξάρτητο, ως συσκευή δικτύου στον κόμβο του δικτύου, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά το φορτίο αποθήκευσης δεδομένων του διακομιστή, αλλά μπορεί επίσης να επεκτείνει σημαντικά το σύστημα αποθήκευσης δίσκων, το οποίο είναι το τελευταίο NAS τρόπος.

Αυτή η αποθήκευση είναι πράγματι σε σημαντικό βαθμό για την επίλυση των προηγούμενων ελλείψεων αποθήκευσης DAS, για να καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για τοπικές ανάγκες αποθήκευσης. Και το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του είναι απλό, με το ίδιο πρωτόκολλο IP με το Ethernet, οι διαχειριστές δικτύου μπορούν εύκολα να κατανοήσουν την ανάπτυξη των συστημάτων αποθήκευσης NAS, ενώ πολλές εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες. Αλλά NAS εξακολουθεί να μην επιλύει θεμελιωδώς την απόδοση αποθήκευσης δίσκων και το πρόβλημα απόσταση απόσταση, σε γενικές γραμμές, η απόδοση αποθήκευσης δίσκου δεν έχει βελτιωθεί θεμελιωδώς, αλλά για να βελτιωθεί το εύρος ζώνης εξαγωγών δικτύου.

Είναι επειδή το NAS εξακολουθεί να είναι τα παραπάνω κενά, οπότε οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναπτύσσουν έναν νέο τρόπο αποθήκευσης δικτύου, δηλαδή αποθήκευσης SAN. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτού του χώρου αποθήκευσης είναι το πρωτόκολλο Fibre Channel (Fibre Channel) που παρέχει πρόσβαση σε σειριακό δίκτυο Gigabit για συσκευές αποθήκευσης και στη συνέχεια αναπτύσσει το πρωτόκολλο IP για το δίκτυο Fibre Channel, Fiber Channel, Το πρωτόκολλο SCSI για αποθήκευση, , Και το πρωτόκολλο εικονικής διεπαφής (VI) που έχει αντιστοιχιστεί στην αρχιτεκτονική δικτύου, έτσι ώστε να υποστηρίζονται διάφοροι τύποι δικτύων συσκευών και καναλιών δικτύου. Το πρωτόκολλο Fibre Channel συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μια σειρά δικτύων έως 10 χιλιομέτρων, ένα απλό σειριακό καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα, ένα μεταγωγέα ινών με ρυθμό δικτύου gigabit και μια ποικιλία πρωτοκόλλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα στο Ίδιο καλώδιο.

Ένα SAN είναι ένα δίκτυο συσκευών αποθήκευσης και εξαρτημάτων του συστήματος. Όλες οι επικοινωνίες γίνονται σε δίκτυο Fibre Channel και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν τους πόρους αποθήκευσης αντί για αποθήκευση NAS ως κόμβος δικτύου. Η SAN όχι μόνο παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής απόδοσης στις συσκευές δεδομένων, βελτιώνει την ταχύτητα αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων, αλλάζει και μετατρέπει τις πλεονασματικές δυνατότητες σύνδεσης σε συστήματα αποθήκευσης, παρέχοντας υποστήριξη για συστήματα που διαθέτουν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο συστοιχιών. Με απλά λόγια, το SAN είναι ένα αποκλειστικό δίκτυο Fibre Channel (διαφορετικό από το Ethernet) που συνδέει συσκευές αποθήκευσης και διακομιστές, αλλά έχει παρόμοια αρχιτεκτονική με Ethernet, καθώς και διακομιστές που υποστηρίζουν κάρτες Fibre Channel, Fibre Channel, Fibre Channel Συσκευές αποθήκευσης Hub / Switch και Fibre Channel. Από τεχνική άποψη, τα τρία πιο σημαντικά συστατικά ενός δικτύου SAN είναι: διασυνδέσεις συσκευών (όπως SCSI, Fibre Channel, ESCON κ.λπ.), συσκευές σύνδεσης (διακόπτες, πύλες, δρομολογητές, κόμβοι κλπ.) Και πρωτόκολλα ελέγχου επικοινωνίας IP και SCSI Περιμένετε). Fiber switch Αυτά τα τρία εξαρτήματα, μαζί με πρόσθετες συσκευές αποθήκευσης και διακομιστές, σχηματίζουν ένα σύστημα SAN.


Ένα ζευγάρι:Η διαφορά μεταξύ ενός διακόπτες Ethernet και ενός δρομολογητή Επόμενη:Πώς ρυθμίζεται ο διανομέας καναλιών Switch Fiber;