Τρία λεπτά για να κατανοήσετε την επικοινωνία με τα οπτικά καλώδια

- Jun 28, 2018-

Η επικοινωνία με οπτικές ίνες είναι η κύρια μέθοδος μετάδοσης των σύγχρονων δικτύων επικοινωνίας. Το αναπτυξιακό του ιστορικό είναι μόνο μια δεκαετία ή δύο. Έχει περάσει από τρεις γενιές: ίνες πολυτροπικού μήκους μικρού μήκους κύματος, ίνες multimode μήκους κύματος μεγάλου μήκους κύματος και μονής ίνας μεγάλου μήκους κύματος. Η χρήση των επικοινωνιών οπτικών ινών είναι μια σημαντική επανάσταση στην ιστορία των επικοινωνιών. Επί του παρόντος, οι επικοινωνίες οπτικών ινών της Κίνας έχουν εισέλθει σε πρακτικό στάδιο. Επιπλέον, πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα κατασκευάζουν πλέον γραμμές καλωδιακής επικοινωνίας και είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη επικοινωνιών οπτικών ινών.

Επικοινωνία οπτικών ινών

Η αποκαλούμενη επικοινωνία οπτικών ινών είναι η χρήση οπτικών ινών για τη μεταφορά φως κυμάτων που μεταφέρουν πληροφορίες για την επίτευξη του σκοπού της επικοινωνίας. Για να φτιαχτούν φως κύματα φορέα για τη μεταφορά πληροφοριών, πρέπει να διαμορφωθεί, και οι πληροφορίες στο άκρο λήψης εντοπίζονται στη συνέχεια από τα φωτεινά κύματα. Ως τεχνολογία, η οπτική επικοινωνία με οπτικές ίνες έχει ιστορία 30 έως 40 ετών, αλλά έχει αλλάξει εντελώς το πρόσωπο της παγκόσμιας επικοινωνίας και η μελλοντική της ανάπτυξη είναι ανυπολόγιστη.

Η αρχή της μετάδοσης επικοινωνίας με οπτικές ίνες

Αρχή της επικοινωνίας με οπτικές ίνες: Στο άκρο εκπομπής, οι μεταδιδόμενες πληροφορίες (όπως η φωνή) πρέπει πρώτα να μετατραπούν σε ηλεκτρικό σήμα και στη συνέχεια να διαμορφωθούν στη δέσμη λέιζερ που εκπέμπεται από το λέιζερ έτσι ώστε η ένταση του φωτός να αλλάζει με το εύρος συχνότητα) του ηλεκτρικού σήματος. Εκπέμπεται μέσω της οπτικής ίνας. στο άκρο υποδοχής, ο ανιχνευτής λαμβάνει το οπτικό σήμα και το μετατρέπει σε ένα ηλεκτρικό σήμα. Μετά την αποδιαμόρφωση, ο ανιχνευτής ανακτά τις αρχικές πληροφορίες.

πλεονέκτημα

(1) Μεγάλη χωρητικότητα επικοινωνίας και μεγάλη απόσταση μετάδοσης.

(2) Η απώλεια των οπτικών ινών είναι εξαιρετικά χαμηλή.

(3) Μικρή παρεμβολή σήματος και καλή απόδοση ασφάλειας.

(4) Αντι-ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή, καλή ποιότητα μετάδοσης.

(5) Οι οπτικές ίνες είναι μικρού μεγέθους, ελαφρού βάρους και εύκολης τοποθέτησης και μεταφοράς.

(6) Πλούσιες πηγές υλικών, προστασία του περιβάλλοντος, βοηθούν στη διάσωση του χαλκού μη σιδηρούχων μετάλλων.

(7) Δεν ακτινοβολία, δύσκολο να παρακολουθήσετε?

(8) Το οπτικό καλώδιο έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ελλείψεις

(1) Η υφή είναι εύθραυστη και η μηχανική αντοχή είναι κακή.

(2) Η κοπή και σύνδεση των οπτικών ινών απαιτεί ορισμένα εργαλεία, εξοπλισμό και τεχνικές.

(3) Ο ελιγμός και η σύζευξη είναι άκαμπτοι.

(4) Η ακτίνα κάμψης του καλωδίου οπτικών ινών δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή (> 20cm).

(5) Προβλήματα με προβλήματα τροφοδοσίας.

Προβλέψεις ανάπτυξης οπτικών ινών

Σήμερα, οι ετήσιες πωλήσεις εξοπλισμού επικοινωνίας οπτικών ινών και οπτικών καλωδίων στην Κίνα συνεχίζουν να αυξάνονται. Ωστόσο, σε πολλές αγροτικές περιοχές σε πολλές επαρχίες και πόλεις της Κίνας, η κατασκευή κινητών επικοινωνιών εξακολουθεί να είναι κενή. Επιπλέον, με την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, το δίκτυο πρέπει να επεκτείνει τη χωρητικότητα, τις μελλοντικές οπτικές επικοινωνίες οπτικών ινών Η αγορά είναι τεράστια.

Fiber Optic Adapter.jpgΈνα ζευγάρι:Ποιες είναι οι προφυλάξεις κατά την επιλογή ενός πομποδέκτη οπτικών ινών; Επόμενη:Βιομηχανικό πλεονέκτημα δικτύου Ethernet