Απόσταση μετάδοσης οπτικών τερματικών

- Jul 29, 2019-

Η απόσταση μετάδοσης αναφέρεται στη μέγιστη απόσταση που ένα οπτικό τερματικό μπορεί πραγματικά να μεταδίδει οπτικά σήματα. Πρόκειται για μια ονομαστική τιμή, η οποία εξαρτάται από τον εξοπλισμό και το πραγματικό περιβάλλον και άλλους παράγοντες. Τα οπτικά τερματικά διπλής ίνας μπορούν γενικά να μεταδίδουν 1 έως 120 χιλιόμετρα, οι μονοστοιβάτες μπορούν γενικά να μεταδίδουν 1 έως 80 χιλιόμετρα.

Τα οπτικά τερματικά εμφανίζονται τώρα, σκοπός των οποίων είναι η μετάδοση φωνής μέσω οπτικών ινών. Ο εξοπλισμός μπορεί να μεταδώσει 1-720 γραμμές τηλεφώνου μέσω ενός ζεύγους οπτικών καλωδίων. Είναι η καλύτερη επιλογή για τη μετάδοση μεγάλων αποστάσεων του τηλεφώνου, της θωράκισης υπολογιστή, του τηλεφωνικού σούπερ μάρκετ και της περιοχής.

Οπτικό τερματικό

Τύπος διασύνδεσης οπτικού τερματικού

Οι τυπικές φυσικές διεπαφές των οπτικών τερματικών είναι οι εξής:

Διεπαφή BNC

Η διεπαφή BNC αναφέρεται στη διεπαφή ομοαξονικού καλωδίου. Η διασύνδεση BNC χρησιμοποιείται για σύνδεση ομοαξονικού καλωδίου 75 ευρώ. Παρέχει δύο κανάλια: RX και TX. Χρησιμοποιείται για ασύμμετρη σύνδεση σήματος.

Διεπαφή οπτικών ινών

Η διεπαφή οπτικών ινών είναι μια φυσική διεπαφή που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση καλωδίων οπτικών ινών. Συνήθως υπάρχουν SC, ST, FC και άλλοι τύποι, που αναπτύσσονται από την εταιρεία NTT της Ιαπωνίας. Η FC είναι η συντομογραφία του Ferrule Connector. Η εξωτερική του ενίσχυση είναι μεταλλικό χιτώνιο και στερέωση με βίδα. Η διασύνδεση ST χρησιμοποιείται συνήθως για 10Base-F, η διασύνδεση SC χρησιμοποιείται συνήθως για το 100Base-FX.

Διεπαφή RJ-45

Η διεπαφή RJ-45 είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διεπαφή στο ethernet. Το RJ-45 είναι ένα κοινό όνομα. Αναφέρεται σε δομοστοιχείο ή βύσμα που είναι τυποποιημένο από το IEC (60) 603-7 και χρησιμοποιεί οκτώ θέσεις (οκτώ ακίδες) που ορίζονται από το διεθνές πρότυπο plug-in.

Διασύνδεση RS-232

Η διεπαφή RS-232-C είναι η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη διεπαφή σειριακής επικοινωνίας προς το παρόν. Πρόκειται για ένα πρότυπο για σειριακή επικοινωνία που αναπτύχθηκε το 1970 από την EIA σε συνεργασία με τις Bell Systems, κατασκευαστές μόντεμ και κατασκευαστές τερματικών υπολογιστών. Το πλήρες όνομά του είναι "Τεχνικό πρότυπο για διεπαφή σειριακής δυαδικής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ εξοπλισμού τερματικού δεδομένων (DTE) και εξοπλισμού επικοινωνίας δεδομένων (DCE)". Το πρότυπο ορίζει τη χρήση υποδοχής DB25 των 25 ποδιών, ρυθμίζει το περιεχόμενο σήματος σε κάθε ακίδα του συνδέσμου και ρυθμίζει το επίπεδο διαφόρων σημάτων. (Σήμερα, το DB9 χρησιμοποιείται συχνότερα)

image


Διασύνδεση RJ-11

Η διασύνδεση RJ-11 είναι αυτή που συνήθως καλούμε διεπαφή τηλεφωνικής γραμμής. Το RJ-11 είναι ένα γενικό όνομα για plug-ins που αναπτύχθηκε από την Western Electronics Company. Το σχήμα του ορίζεται ως σύνδεσμος 6 ακίδων. Αρχικά γνωστό ως WExW, το x εδώ σημαίνει "δραστηριότητα", επαφή ή βελόνα.

Αρχή λειτουργίας

Το οπτικό τερματικό είναι ένας εξοπλισμός επικοινωνίας οπτικών ινών για την επέκταση της μετάδοσης δεδομένων. Χρησιμοποιεί κυρίως την τεχνολογία διαμόρφωσης σήματος και φωτοηλεκτρικής μετατροπής για να επιτύχει το σκοπό της μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά της οπτικής μετάδοσης. Τα οπτικά τερματικά χρησιμοποιούνται γενικά σε ζεύγη, τα οποία χωρίζονται σε οπτικούς πομπούς και οπτικούς δέκτες. Οι οπτικοί πομποί ολοκληρώνουν την ηλεκτρο-οπτική μετατροπή και στέλνουν τα οπτικά σήματα για μετάδοση οπτικών ινών. Οι οπτικοί δέκτες αποκαθιστούν κυρίως τα οπτικά σήματα που λαμβάνονται από οπτικές ίνες σε ηλεκτρικά σήματα για να ολοκληρώσουν την οπτική / ηλεκτρική μετατροπή. Η λειτουργία του οπτικού τερματικού είναι η μετάδοση δεδομένων από απόσταση.


Ένα ζευγάρι:Επιλογή μάρκας βιομηχανικών διακοπτών OPTFOCUS Επόμενη:Τέσσερα πλεονεκτήματα του διακόπτη POE OPTFOCUS