Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οπτικών ινών και ευρυζωνικών συνδέσεων

- Aug 12, 2019-

Η ευρυζωνικότητα μεταδίδει ηλεκτρικά σήματα, ενώ οι οπτικές ίνες μεταδίδουν οπτικά σήματα. Αυτή είναι η διαφορά.

Αυτό αφορά την ευρυζωνική πρόσβαση. Η ευρυζωνικότητα έχει μια ποικιλία τρόπων πρόσβασης στον χρήστη, οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες είναι ADSL, vdsl, FTTB + LAN, καθώς και οπτική οπτική ίνα, ασύρματη πρόσβαση και πρόσβαση σε γάτα, κλπ. Η πρόσβαση δεν σχετίζεται άμεσα με το εύρος ζώνης της εφαρμογής, δηλαδή η εφαρμογή της ευρυζωνικότητας 2M μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε τρόπο και η ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 2M. Είναι ακριβώς ότι τα μονοπάτια είναι διαφορετικά. Όπως και από κάπου μέχρι κάπου, μπορείτε να φτάσετε εκεί περπατώντας, με αυτοκίνητο, με αεροπλάνο ή με τρένο. Επειδή κάνετε αίτηση για πρόσβαση 2M με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας. Εάν η ταχύτητα δικτύου αυξηθεί στο μέλλον στο Gigabit, τότε τα ADSL, VDSL, FTTB + LAN και ασύρματα δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Οι οπτικές ίνες μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση μόνο αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό και των δύο τερματικών με 1000 megabytes.

Η ευρυζωνική σύνδεση αναφέρεται σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας μετάδοσης δικτύου. Οι οπτικές ίνες είναι το μέσο μετάδοσης, όχι η ίδια έννοια.

Μπορεί να γίνει κατανοητό ότι η οπτική ίνα είναι ένας από τους τρόπους για την επίτευξη ευρυζωνικής μετάδοσης.

Τώρα η ευρυζωνική πρόσβαση βασικά χωρίζεται σε πρόσβαση οπτικών ινών και πρόσβαση ADSL. Προς το παρόν, η μέγιστη χωρητικότητα μετάδοσης ADSL είναι μόνο 10M, αλλά δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.

Οι οπτικές ίνες και η ευρυζωνικότητα είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές έννοιες

Οι οπτικές ίνες εκπέμπουν σήματα με τη μορφή οπτικών παλμών και χρησιμοποιούν γυαλί ή οργανικό γυαλί ως μέσα μετάδοσης δικτύου. Είναι ένα είδος μέσου μετάδοσης, όπως συνεστραμμένο ζευγάρι, παχύ καλώδιο, λεπτό καλώδιο κ.λπ., αλλά η ταχύτητα μετάδοσης είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτή του κοινού μέσου, που μπορεί να φτάσει περισσότερο από gigabit ανά δευτερόλεπτο.

image

Η ευρυζωνικότητα για την οποία μιλάμε είναι η ταχύτητα του δικτύου μας. Ο ρυθμός κλήσης αυξήθηκε από 14,4 Kbps σε 56 Kbps. Ωστόσο, λόγω της ποιότητας των τηλεφωνικών γραμμών, το 56 Kbps θα πρέπει να είναι το όριο του γενικού μόντεμ. Προκειμένου να επιτευχθεί ταχύτερη ταχύτητα πρόσβασης, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια άλλη πορεία. Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης. Τι είναι λοιπόν η ευρυζωνικότητα; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αυστηρός ορισμός. Σε γενικές γραμμές, το ανώτατο όριο του ρυθμού κλήσης είναι 56Kbps και η πρόσβαση κάτω από 56Kbps ονομάζεται "στενής ζώνης" και ο τρόπος πρόσβασης πάνω από αυτόν χαρακτηρίζεται ως "ευρυζωνική σύνδεση".

SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO., Ltd έχει επικεντρωθεί στην οπτική επικοινωνία για περισσότερο από δέκα χρόνια. Τα επαγγελματικά προβλήματα παραδίδονται σε επαγγελματίες. Καλώς ήλθατε στο τηλέφωνο + 86-19925421817 για συμβουλές.


Ένα ζευγάρι:Leitong Επιστήμη και Τεχνολογία σας διδάσκει πώς να διακρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της γραμμής του δικτύου Επόμενη:Διαφορά μεταξύ ταχύτητας μετάδοσης δρομολογητή 300m και 450m